IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС ще разследва брокера Цолов за пране на пари в България*

Ще се събира пълна информация за имуществото и авоарите на арестувания за измама с ценни книжа брокер в Credit Suisse

15:01 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
ДАНС ще разследва брокера Цолов за пране на пари в България*

Софийска градска прокуратура е постановила на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) събиране на данни за дейността на брокера от Credit Suisse Юлиян Цолов в България, както и пълна информация за имущество и авоари, притежавани от Цолов и свързани с него лица. 

Целта е проверка на „изпиране” в страната на паричен ресурс от незаконната дейност на Цолов, съобщиха за агенция Фокус източници от Прокуратурата.

„Делото срещу брокера е за „пране“ на пари. Делото, което е образувано миналата седмица, е в досъдебно производство и е секретно. В момента се събират доказателствени материали“, коментираха за Investor.bg от Софийска градска прокуратура. 

На въпрос колко време ще продължи започнатата проверка оттам отговориха, че официалният срок за разследването е до два месеца, но може да бъде удължен, в зависимост от хода му.

35-годишният Юлиян Цолов бе арестуван повторно за измама с ценни книжа, след като беше избягал от домашния си арест, под който бе поставен в САЩ след изплащането на гаранция от 3 млн. долара. Първото задържане на Цолов беше през септември миналата година.

Цолов и бившият му колега Ерик Бътлър са обвинени във финансов заговор и измама с ценни книжа за милиони долари. Ако бъдат признати за виновни, присъдата им може да достигне до 33 години затвор. Освен това може да им бъде наложена и глоба от по 5 млн. долара.

*Допълнено към 16:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още