IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови проверки на заведенията за обществено хранене в страната

Дадени са указания при инспекцията да се обърне специално внимание на заведенията за бързо хранене, предлагащи дюнери, сандвичи, бъргъри

13:33 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Масови проверки на заведенията за обществено хранене в страната

Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на главния държавен здравен инспектор проверка в национален мащаб в заведенията за обществено хранене. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката е във връзка с множество публикации в медиите, относно зачестили случаи на отравяния на граждани с храни, произвеждани и продавани в заведения за обществено хранене. Тя се отнася до спазване на разпоредбите на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове, засягащи изискванията за безопасност при производството и търговията на храни, уточняват от прокуратурата.

Дадени са указания при инспекцията да се обърне специално внимание на заведенията за бързо хранене, предлагащи дюнери, сандвичи, бъргъри, сладоледи, кремове.

От ВАП са разпоредили при констатиране на данни за престъпления незабавно да се сезират съответните прокуратури по места.

Очаква се проверката да приключи до 20 септември. Резултатите ще бъдат съобщени в началото на октомври, добавят от прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още