IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата не е променила вътрешните комуникации в компаниите у нас

Само 17% от работещите се чувстват по-информирани за състоянието на своята фирма след началото на кризата

08:16 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата не е променила вътрешните комуникации в компаниите у нас

Няма промяна в стила на комуникиране в компаниите или информацията, която служителите получават за фирмата си, преди и след началото на финансовата криза – това смятат общо 70% от участвалите в проучване българи през май 2009 г.

Анализът на резултатите на допитването, което е на Apeiron Research, показва, че по-голямата част от компаниите и организациите не са планирали или реализирали ефективно мерки за повишаване на осведомеността на служителите си предвид променената икономическа ситуация.

Само 17% от работещите българи смятат, че са по-добре информирани за състоянието на своята фирма или организация след настъпването на световната финансова и икономическа криза спрямо периода преди това. Това обаче важи предимно за големите компании с над 250 души служители.

Най-добре запознати със ситуацията в дадена фирма са хората на отговорни позиции, най-слабо информирани са тези, заети с ръчен/физически труд, както и хората с ниско образование и под средния личен доход.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 19.07.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още