IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колите с регистрация от ЕС ще преминават свободно и през Капитан Андреево

Тези автомобили ще преминават през граничния пункт без единен електронен фиш, водачите им ще трябва да си купят винетка на от най-близката бензиностанция

15:27 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Колите с регистрация от ЕС ще преминават свободно и през Капитан Андреево

Новата винетна организация за преминаване на автомобили с регистрация от ЕС ще бъде въведена и на ГКПП „Капитан Андреево”, като ще влезе в сила през следващата седмица, съобщиха от Националната агенция „Пътна инфраструктура“.

На граничния пункт в момента се обособяват три коридора за влизащите в страната МПС, с регистрация на държави, които не са членки на ЕС. Те ще получават единен електронен фиш.

Останалите седем платна ще са за МПС с регистрация на държави-членки на ЕС. Те ще преминават без единен електронен фиш и няма да им се налага да спират и закупуват винетни стикери от гишетата на Управление „Пътни такси и разрешителни” на пункта.

Аналогично на въведената от 1 юли организация на ГКПП „Калотина”, влизащите в страната европейски граждани ще имат задължението да си закупят винетки от най-близките бензиностанции, непосредствено след граничния пункт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още