IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Русе пак ще протестират срещу банковите лихви

Според организаторите виновни за кризата са финансовият министър и управителят на БНБ, разрешили раздаването на пари на лица със съмнителна платежоспособност

09:21 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
В Русе пак ще протестират срещу банковите лихви

Асоциацията на българския бизнес на 15 юли организира трети протест в Русе срещу безразличието според членовете на асоциацията на банките към проблемите на граждани и фирми при финансовата и стопанска криза, съобщиха от асоциацията.

Протестът е срещу безразличието на БНБ, финансовото министерство и премиера на България към задушаващите банкови лихви и прибавящите се към тези проблеми и новите по-високи цени на електроразпределителните дружества, се казва в съобщение на асоциацията.

Според нея преки виновници за кризата у нас са финансовият министър и управителят на БНБ, които са разрешили раздаването на огромно количество пари на лица и фирми със съмнителна платежоспособност.

На протеста ще се постави искането кредитите за граждани и фирми да се дотират от държавата по време на криза, както е в цяла Европа, за да може България да преодолее кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още