IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Защо бе изпратено писмото до Димитров – обяснява Бойко Борисов

Засегнатите страни в писмото останаха безмълвни

16:51 | 10.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Защо бе изпратено писмото до Димитров – обяснява Бойко Борисов

„Това, което се подписва в момента, ще се върне като бумеранг към подписващите. В момента се подписват анекси, удължават се срокове на работа на Съвети на директорите“ - така коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпратеното по-рано през деня писмо до все още настоящия икономически министър Петър Димитров, в което настоява за спиране на преговорите за участие в големи международни енергийни проекти и разпореждане с държавни активи.

Запитан в ролята си на какъв е изпратил писмото до Петър Димитров днес Борисов отговори, цитиран от БТА: „В ролята на човек, който има 116 депутати и ги е „бил“ навсякъде, където те са изправили срещу нашите техни кандидати“.

Потърсени от Investor.bg за коментар от Министерство на икономиката и енергетиката заявиха единствено, че при тях такова писмо не било заведено и, когато бъде, щели да вземат отношение по въпроса. От Българския енергиен холдинг пък не бяха открити за мнение по темата.

„Казвам им да си спомнят какви са резултатите от „Топлофикация-София“, „Софийски имоти“ и „Трамкар“, за да знаят какво ще се случи. Това е реваншизъм. Считам, че не е редно, след като Петър Димитров няма никакъв кредит на доверие, да води преговори по подписването на нов договор за доставки на руски газ и големи инфраструктурни проекти“, каза още Бойко Борисов, аргументирайки изпращането на писмото.

Спряганият за нов премиер на България Борисов направи изявления и по темата с проблемното управление на отпадъците:

„Докато Станишев ни занимаваше с кризисни щабове и се опитваше да вкара Вълка в София, той умишлено не си свърши ангажиментите по управлението на отпадъците“.

„Както в София дойдох и започнах от нула решаването на проблема, така трябва да го направя и в държавата“.

Борисов заяви, че е възложил на екип от експерти по околна среда в ГЕРБ да работи по мерките, които трябва да бъдат предприети във връзка с управлението на отпадъците след 16 юли.

По думите му това засяга не само санкциите от страна на Брюксел, но и липсата на каквито и да е средства, предвидени в общинските бюджети и в Републиканския бюджет за извозването на отпадъците от общините в съществуващите в момента регионални депа.

На въпрос какво ще правят хората с общините, които протестират срещу това, че ще бъдат санкционирани, след като не могат да си извозват отпадъците, той изпрати протестиращите „при Станишев и БСП на „Позитано“ 20“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още