IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов нареди: Енергийните проекти ще чакат новото правителство

Спиране на процедурата по емитиране на облигационен заем за Български енергиен холдинг в размер на 100 млн. евро, иска още бъдещият премиер

13:47 | 10.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов нареди: Енергийните проекти ще чакат новото правителство

Временно спиране на преговорите за участие в големите международни енергийни проекти – АЕЦ „Белене”, газопровода „Южен поток” и изграждане на ТЕЦ в гр. Скопие (Македония), иска с писмо до министъра на икономиката и енергетиката лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

В писмото се иска още спиране на процедурата по емитиране на облигационен заем за Български енергиен холдинг (БЕХ), в размер на 100 млн. евро, докато ГЕРБ официално дойде на власт.

Друго искане на лидера на ГЕРБ е временно преустановяване на преговорите за сключване на нов договор за доставка на руски природен газ за нашата страна.

Бойко Борисов настоява в писмото си до Петър Димитров и за временна забрана на продажбата и изкупуването на дълготрайни материални активи, както и забрана за сключване на нови лизингови кредитни договори.

Тези действия ще бъдат възобновени след задълбочено проучване и анализиране от страна на компетентните държавни органи, специалисти и експерти, които ще поемат ръководството на националната икономика, в резултат на променената политическа обстановка в нашата страна след проведените на 05.07.2009 г. парламентарни избори, се казва в писмото.

Засега от Българския енергиен холдинг не бяха открити за коментар по тезите в писмото на Борисов. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още