IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Избраха консултант за строежа на газовата връзка с Гърция

Обявявaнeтo на процедурата e cвъpзaнo и c yсвояването нa cpeдcтвата, които ce oтпycкaт по Европейската енергийна програма за възстановяване

13:48 | 07.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха консултант за строежа на газовата връзка с Гърция

Български енергиен холдинг (БЕХ) избра след конкурс компанията Jacobs Consultancy UK (Великобритания), дъщерна на американската Jacobs Engineering Group за предоставяне на консултантски услуги за предпроектно проучване за изграждането на междусистемната газова връзка с Гърция, съобщиха от холдинга.

Компанията отговаря изцяло на дефинираните от БЕХ критерии за квалификация на кандидатите - експерти с висока техническа експертиза и професионален, дългогодишен предишен опит при подобни проекти в региона и Европа, доказано положително финансово и икономическо състояние, се посочва в съобщението.

Обхватът на консултантските услуги за изпълнението на предпроектното проучване включва: разработване на варианти за технологична схема на реверсивна интерконекторна връзка; технико-икономически анализ на ефективността от изграждането на междусистемната газова връзка; проучване на приложимите европейски и национални законодателства и нормативи, вкл. начална екологична оценка; проучване на възможните източници за финансиране; разработване на бизнес модел на инвестицията.

Обявявaнeтo на процедурата e cвъpзaнo и c yсвояването нa cpeдcтвата, които ce oтпycкaт по Европейската енергийна програма за възстановяване, едно от основните изисквания по която е cтapтиpaне на изграждането на интерконекторната връзка през 2010 г.

Изграждането на междусистемната газова връзка „България – Гърция” се определя като приоритетно в проекта за актуализирана енергийна стратегия на България, допълват от БЕХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още