IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 7 юли

07:52 | 07.07.09 г.
Преглед на печата за 7 юли

2 млрд. лв. се перат у нас през строителството
в. Новинар

Над 500 млрд. долара годишно "се перат" в световен мащаб, каза вчера Васил Киров, директор на Агенция „Финансово разузнаване” на семинар за борбата с прането на пари. По думите му не може да се води точна статистика. Шефът на финансовото разузнаване добави, че от 2006 г. насам в страната ни има 25 постановени присъди за пране на пари, като от тях 18 вече са влезли в сила. В България годишно се изпират около 2 млрд. лв., най-често в сектора на недвижимите имоти и строителството, коментира за „Новинар” зам.-шефът на Българската стопанска камара (БСК) Камен Колев.

За първи път има свободни магазини и офиси по централните улици в Слънчев бряг
в. Дневник

За първи път в средата на туристическия сезон могат да се открият свободни магазини и офиси дори по централните улици в един от най-големите курорти - Слънчев бряг. Това установи проверка на "Дневник". В други години договорите с наематели се подписват до края на април, а през май вече магазините са отворени. Често се е случвало и за едно помещение да е имало и по няколко кандидата, което допълнително да увеличава искания наем. През тази година обаче интересът е слаб въпреки постоянното намаление на цените, коментират брокери.

София обмисля облекчения за "зелени" фирми
в. Дневник

Данъчни облекчения за фирмите, които намалят изхвърляните отпадъци, предвижда проектостратегия на Столичната община за намаляване на боклука. Отстъпките трябва да бъдат въведени в следващите две години и да намалят замърсяването от промишлеността. Предвиждат се и допълнителни стимули за компаниите, които организират работата си според общинските екополитики.

Според стратегията, изготвена от фирмата за маркетингови консултации "Тритон - МКК", целта на общината е да се преодолее безразличието на гражданите и фирмите към проблемите с отпадъците, които "трябва да се свързват с положителни емоции".

Над 40 плажа отиват на търг на половин цена
в. Сега

След като много плажове по Черноморието не можаха да си намерят наематели, Министерството на регионалното развитие и благоустройство е решило драстично да свали цените. "Ще бъде проведен нов търг, на който първоначалната цена на наемите ще е 50% по-ниска", съобщи пред "Сега" зам.-министър Калин Рогачев. Търговете ще са в началото на август.

Това е трети опит на регионалното министерство да намери стопани за близо 42 плажа, между които и доста посещаваните в Каварна, в къмпинг "Оазис" край Царево, къмпинг "Нестинарка", Созопол-запад, къмпинг "Градина" и др.

Турските гастарбайтери задръстиха границата
в. Сега

Българите, които пътуват за Турция, трябва да избягват преминаването през ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле, защото там са възможни затруднения, съобщиха гранични полицаи. Основната причина са прибиращите се за летен отпуск турски гастарбайтери от Западна Европа. Освен това турските власти предприемат по-стриктни проверки заради случаите на новия грип, заради което се чака допълнително. Става дума за обичайните проверки с термокамери, които са инсталирани и на нашето летище. Затова се препоръчва да се използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.

"ЧЕЗ електро" продава дългове за над 5 млн. лева
в. Дневник

"ЧЕЗ електро България", която доставя ток в Западна България, продава на търг задължения на потребители между 3 и 4 млн. лв. заедно с начислената лихва от 2.3 млн. лв. Това сочи обява на интернет страницата на дружеството. Точният размер на продавания дълг ще бъде уточнен при подписване на договора с компанията, спечелила наддаването. То ще се проведе на 20 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още