IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бесттехника ще запази позициите си на БФБ, търси маркет-мейкъри

ОСА е гласувало за капитализиране на печалбата за миналата година

17:03 | 06.07.09 г.
Бесттехника ще запази позициите си на БФБ, търси маркет-мейкъри

Най-голямото машиностроително предприятие в Пернишка област - "Бесттехника-Тежко машиностроене" – Радомир, желае да запази позициите си на фондовата борса, като за целта преговаря с потенциални маркет-мейкъри с цел избягване на делистването му. Това става ясно от материалите към проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Емисията на Бесттехника е една от най-нисколиквидните на БФБ, като е регистрирана за търговия на Неофициален пазар на акции, Сегмент В. Поради това вероятността тя да бъде делистната от търговия на БФБ, ако се премахне сегментацията на неофициален пазар, е голяма. Възможностите за избягване на това са дружеството да сключи договор с маркет-мейкър по позицията.

Бесттехника-ТМ е изпълнител на конструкциите за сероочистващите инсталации на ТЕЦ-1 на комплекса "Марица-Изток". Дружеството е подписало първите договори, свързани с подготовката на площадката за строителството на АЕЦ "Белене", като приключва изпълнението на най-голямата поръчка за тази година - за фирмата "Солвей".

Миналата година компанията съобщи, че е наело 50 тайландци, които ще работят в предприятието. Петдесетте работници са с машиностроителни професии - борвергисти, каруселисти, стругари и заварчици. Те ще бъдат наети поради недостиг на работна ръка в дружеството.

„Бесттехника-Тежко машиностроене“ е собственост на „Бесттехника“ ЕООД, която има още един завод у нас - „Бесттехника Струма“ АД – Перник. Заводите осигуряват оборудване и компоненти за стоманодобивната и цветната металургия, енергетиката, рудодобива, пътното строителство и др.

През миналата година Бесттехника обяви покачване на продажбите от 13% до 22,6 млн. лв. и спад на печалбата до 792 хил. лв. от 1,8 млн. лв. през 2007. На ОСА е взето решение за капитализиране на печалбата за миналата година.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на Бесттехника ТМ – Радомир.

Свързани компании:

Бесттехника ТМ - Радомир АД(5BE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още