IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриха митнически пункт Царево

На митническия пункт ще мпгат преимуществено да се обработват корабите с нетърговска цел, които напускат или навлизат в българските териториални води

14:18 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Откриха митнически пункт Царево

Днес официално бе открит митнически пункт Царево. Пунктът е разкрит на основание на заповед на министъра на финансите от 19.12.2008 година и ще обслужва най-южното пътническо–яхтено пристанище в България.

На митническия пункт ще мпгат преимуществено да се обработват корабите с нетърговска цел, които напускат или навлизат в българските териториални води, съобщават от Агенция „Митници“.

През лятото на 2008 г. по заявка са осъществени 54 входящи и изходящи проверки на плавателни съдове, като за целта са командировани служители от митница Бургас. От началото на туристическия сезон вече са извършени над 30 проверки. Анализите показват, че след разкриването на митническия пункт броят и пътуванията на плавателните съдове ще се увеличат многократно.

Митнически пункт Царево е част от структурата на Регионална митническа дирекция Бургас. Пунктът ще работи в непрекъснат режим. Вече са назначени 9 митнически служители, които ще работят на 12-часови смени.

Началник на митническия пункт е Саркис Бахчеджиян.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още