IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 3 юли

07:46 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 3 юли

ЕК ще каже наесен дали отваря еврофондовете си за нас
в. Сега

Най-рано през септември или октомври България ще може да получи достъп до междинните плащания, които са основна част от финансирането от еврофондовете, съобщиха от Европейската комисия. Говорителят на ЕК Денис Абът потвърди вчера официално, че ще бъде изготвен нов доклад за управлението на еврофондовете от присъединяването насам, предаде БНР.

Едва сега българските власти са започнали да депозират в Еврокомисията новите оценки за съответствие на оперативните програми, които в средата на миналата година бяха върнати за пренаписване. Според Абът онзи ден са внесени документите по програмите "Транспорт" и "Техническа помощ", вчера се очакваха тези по "Конкуренция", "Административен капацитет" и "Човешки ресурси". В следващите дни ще бъдат внесени и документите по "Околна среда" и "Регионално развитие".

Украински олигарх спира корабите ни
в. Стандарт

Украински олигарх спира корабите ни. Заради фирмените интереси на "Укрфери" Български морски флот губи стотици хиляди левове, съобщават от фериботното направление на нашия превозвач. Вече няколко месеца нашите фериботни кораби не се допускат да разтоварват вагоните на украинското пристанище Иличовск. Само един от задържаните курсове носи загуба от 250 000 лв. на БМФ. Официален отговор за причините за отказа да се разтоварват наши кораби не се съобщава. Неофициално обаче се обяснява, че заради кризата и намаления оборот на товари украинските стоки ще се возят само от украински плавателни съдове. От това пряко се облагодетелства "Укрфери".

MSKey Group купува data.bg, от портала отричат за сделка
в. Дневник

MSKey Group обяви, че придобива интернет портала data.bg, без да съобщава цената на сделката. От екипа на data.bg обаче заявиха, че няма покупка и MSKey Group ще бъде само рекламен партньор на сайта.

Въпросът за собствеността на data.bg е сложен. Съдружници в "Дейта.БГ" ООД, която държи портала, са управителят Росен Коларов и Георги Димитров. Неофициално се смята, че Юрий Митев е собственик на капитала, но той отказа да коментира пред "Дневник". Преди дружеството е било собственост на "Хоум лан" (компания на Юрий Митев), а след това на "Хост солюшънс", където Митев също е съдружник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 03.07.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още