IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Увеличават общата квота за ваучери за храна с 50% до 180 млн. лева

Решението е резултат от продължителни консултации със синдикатите и операторите на ваучери

18:00 | 01.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Увеличават общата квота за ваучери за храна с 50% до 180 млн. лева

Общата квота за ваучери за храна, която биха могли да получат за годината заетите във фирмите в страната, се увеличава с 50%, т.е. от 120 млн. лв. на 180 млн. лв. Заповед с такова съдържание е подписал днес министърът на финансите Пламен Орешарски.

По този начин всяка от 8-те фирми оператори (които са френски), които изработват технически ваучерите и ги договарят с желаещите фирми, ще може да договаря годишна квота до 22,5 млн. лв., вместо определените в началото на годината – до 15 млн. лв., обясниха за Investor.bg от финансовото министерство.

Стойността на ваучерите на един работещ, която не се облага с данък, е 60 лв. на месец, която сума важи от началото на годината (миналата година беше 40 лв.) и в момента тя не се променя. 

Решението е резултат от продължителни консултации със синдикатите и операторите на ваучери, коментира министърът на финансите Пламен Орешарски.

Предоставянето на ваучери за храна е част от социалните програми на редица компании у нас. Задължение на министъра на финансите е да определи годишната квота за ваучерите, както и всяка година да обявява конкурс за оператори. Лицензираните оператори в страната сами сключват договори с работодателите, които предоставят ваучери за храна на служителите и работниците си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още