IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплатиха остатъка от дължимите суми на частните ветеринари

Средствата в размер на близо 1,243 млн. лв. са преведени от бюджета на Националната ветеринарномедицинска служба

14:40 | 30.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Изплатиха остатъка от дължимите суми на частните ветеринари

Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) изплати остатъка от близо 1,243 млн. лв. за първото тримесечие по годишния рамков договор между Министерство на земеделието и храните и Българския ветеринарен съюз, съобщиха от НВМС.

Средствата са преведени от бюджета на НВМС.

Общо над 3,103 млн. лв. са изплатени до момента на частнопрактикуващите ветеринарни лекари по годишния рамков договор.

През март ветеринарите получиха авансово плащане в размер на 1,039 млн. лв., а на 12 юни им бяха преведени още 1,025 млн. лв.

Всички средства са преведени от текущата издръжка и в рамките на утвърдения бюджет за 2009 г. на Националната ветеринарномедицинска служба и са в размер на цялата дължима сума за първото тримесечие на годината, се посочва в съобщението.

В средата на месеца частнопрактикуващи ветеринари обявиха ефективна стачка заради неизплатени средства за извършените дейности по Държавната профилактична програма. Тогава те изразиха опасения, че няма да получат дължимите им средства за второто тримесечие, които са към 7 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още