IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха с 10 хил. лв. аптеки за заблуждаващи съобщения за намаления на цени

Хасковска фирма е изнасяла съобщения с надпис „-16%“ на витрините на две аптеки, нейна собственост

12:29 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха с 10 хил. лв. аптеки за заблуждаващи съобщения за намаления на цени

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция в размер на 10 хил. лв. на ЕТ „Таня Живакова“, гр. Хасково, за извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

От събраните доказателства комисията е установила, че фирмата е изнасяла съобщения с надпис „-16%“ на витрините на две аптеки, нейна собственост.

Назначената от КЗК експертиза не е могла да установи стоките, за които се отнасят рекламираните намаления. Не са предоставени разпечатки, от които да е видно как се осчетоводяват промените в цените на дребно, когато тези цени се намаляват по решение на собственика.

Така формулирано рекламното съобщение оставя у потребителя впечатление за цена на дребно на предлаганата стока, по-ниска от тази на конкурентите, а не в самия търговски обект, която като неконкретизирана и недоказана, заблуждава потребителите и изкривява потребителското търсене.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание краткия период на извършване на нарушението, икономическото състояние на търговеца и оказаното съдействие от негова страна в настоящото производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още