IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новата седмица стартира с 30 ОСА и данни за изпълнението на бюджета

Шестмесечието приключва, което означава, че можем да очакваме първите отчети на компаниите

08:47 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Новата седмица стартира с 30 ОСА и данни за изпълнението на бюджета

Новата седмица на българския капиталов пазар ще бъде белязана от големия брой Общи събрания на акционерите (ОСА), които са насрочени за провеждане. Само в първия работен ден ще се състоят общо 30 ОСА, а за утре са насрочени още 44.

По-интересно обаче ще стане след сряда, когато започва новото тримесечие. Това означава, че можем да очакваме първите резултати на компаниите, листнати за търговия за полугодието. Традиционно сред първите, които публикуват отчетите си, са банковите институции.

Сред по-интересните ОСА днес са това на Благоевград-БТ, Зърнени храни и Булгартабак-холдинг и Проучване и добив на нефт и газ. Интересът на инвеститорите вероятно ще бъде привлечен и от годишното събрание на инфраструктурните дружества Холдинг Пътища и Мостстрой.

С интерес се очаква и ОСА на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, на който трябва да бъде определен размерът на дивидента за акционерите. Според предварителните очаквания той трябва да възлезе на 50 ст. за акция при цена от около 80 ст. за ценна книга.

Сред по-интересните от насрочените за утре ОСА са тези на Централна кооперативна банка, Индустриална холдингова компания, Енемона, ОЦК, Оргахим, Меком.

През последните три дни на седмицата корпоративният календар е далеч по-беден на събития, като единственото по значимо е Общото събрание на Химимпорт, което е насрочено за петък, 3 юли.

Тази седмица Националният статистически институт трябва да публикува данните за производствените цени за месец май, което ще се случи днес.

На 30 юни ще бъдат обявени данни за изпълнение на бюджета през май и обобщени данни за банковата система през май.

В сряда пък БНБ трябва да разпространи месечния си информационен бюлетин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още