IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работна група обсъжда споразумение за жп трафика между България и Гърция

Разговорите по обсега на споразумението започнаха на 28-29 април 2009 г. в Атина

11:44 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Работна група обсъжда споразумение за жп трафика между България и Гърция

Двудневно заседание на работна група, сформирана за създаване на споразумение между правителствата на България и Гърция, започна работата си днес в Министерството на транспорта.

Споразумението ще регламентира трансграничния железопътен трафик между двете страни, се посочва в съобщението на министерството.

В заседанието от българска страна участват представители на Министерството на транспорта, МВР, ИА ”Железопътна администрация”, БДЖ ЕАД, Българска железопътна компания, Булмаркет, и НК „Железопътна инфраструктура”, а от гръцка – представители на Министерството на транспорта и съобщенията, държавния превозвач и инфраструктурния управител.

Разговорите по обсега на споразумението започнаха на 28-29 април 2009 г. в Атина.

То цели създаването на рамка, която да улесни дейността на железопътния персонал на железопътните гранични преходи и да ускори преминаването на границата за пътници и товари, превозвани по железниците. Споразумението ще отговаря на европейските изисквания за синхронизиране на двустранните споразумения със законодателството на Европейската общност.

Разпоредбите, включени в него, се отнасят за дейността на компетентните гранични органи на двете страни, както и дейността на инфраструктурните управители и железопътните предприятия в трансграничния железопътен трафик, които се осъществяват през Кулата-Промахон, Свиленград-Дикея, както и бъдещите железопътни гранични преходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още