IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДЗИ повишава цената на Гражданска отговорност на МПС с 23%

Най-евтината застраховка на лек автомобил със софийска регистрация вече е 166,1 лв.

09:24 | 25.06.09 г.
ДЗИ повишава цената на Гражданска отговорност на МПС с 23%

ДЗИ повишава цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност на МПС с 23%, показват данни на застрахователя.

Така най-евтината застраховка с регион на ползване София за автомобил с обем на двигателя 1 300 куб. см е 166,1 лв. след 35% отстъпки, от които 5% за еднократно плащане, 10% за шофьорски стаж над 3 г. и 20% за липса на вина за пътно транспортно произшествие в последните три години.

Така ДЗИ се позиционира в средата на ценовата таблица спрямо другите застрахователи, след като до момента беше с най-ниски цени на пазара заедно с още две застрахователни компании.

Цената на застраховката за автомобили до 1 300 куб. см извън София и големите градове е 146,6 лв. Цената не включва цената за сертификат Зелена карта, която започва от 24,05 лв. и достига до 46,15 лв.

ЗПАД ДЗА АД е публично дружество, но търговията с акциите му не е активна, тъй като основното количество е изкупено от мажоритарния собственик холандската Кей Би Си.

Наскоро и друго публично дружество - ЗД Евроинс АД повиши цените си по задължителната застраховка Гражданска отговорност.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още