IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лукойл Нефтохим Бургас със загуба от близо половин милион лева за 2008 г.

За миналата година дружеството е платило 2,3 млрд. лева данъци и осигуровки и няма просрочени задължения към държавния бюджет

16:07 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл Нефтохим Бургас със загуба от близо половин милион лева за 2008 г.

„Лукойл Нефтохим Бургас" АД отчита загуба от близо половин милион лева преди облагане с данъци за миналата година. Финансовият резултат е обявен днес на Общо събрание на акционерите на дружеството, съобщиха от рафинерията. В събранието са взели участие Михаил Антонов, председател на Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим Бургас, Валентин Златев, член на Надзорния съвет и генерален директор на „Лукойл България” ЕООД и др.

В представения финансов доклад се казва още, че за миналата година дружеството е платило 2,3 млрд. лева данъци и осигуровки и няма просрочени задължения към държавния бюджет.

Във връзка с отрицателния финансов резултат Общото събрание на акционерите е решило да не се разпределя печалба за 2008 г. и да не се изплащат дивиденти.

По предложение на Министерството на икономиката и енергетиката Общото събрание на бургаската рафинерия е освободило Петър Чобанов като член на Надзорния съвет и е избрало на негово място Евгений Узунов - доктор по икономика и право, бивш подуправител на БНБ и бивш финансов министър.

За 2008-ма от Лукойл Нефтохим Бургас са преработени 7,12 милиона тона петрол. Инвестициите в комбината за миналата и тази година ще надхвърлят общо 500 млн. долара. Планираните инвестиционни разходи само за 2009 г. ще нараснат до 319 млн. долара.

През миналата година дружеството премина към производство на бензини и дизелово гориво по стандарт Евро 5. Започна и производството на нови видове нефтопродукти - газьол 0,1% S и котелно гориво за бункероване. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още