IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частните ветеринари получават до дни полагащите им се държавни средства

До момента на частнопрактикуващите ветеринари са изплатени общо над 2,06 млн. лв. от бюджета на НВМС

15:23 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Частните ветеринари получават до дни полагащите им се държавни средства

Остатъкът от близо 1,04 млн. лв. от дължимата сума на частнопрактикуващите ветеринарни лекари за първото тримесечие на годината по Годишния рамков договор между Министерството на земеделието и Български ветеринарен съюз ще бъде изплатен до края на юни, съобщиха от земеделското министерство.

Това е уточнено на проведената днес среща между представители на протестиращите пред министерството ветеринари, зам.-министъра на земеделието Димитър Пейчев и генералния директор на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов. Зам.-министърът е подчертал, че има уверение от страна на Министерството на финансите, че въпросните средства ще бъдат осигурени. До момента на частнопрактикуващите ветеринари са изплатени общо над 2,06 млн. лв. от бюджета на НВМС.

Министерството на земеделието и Българския ветеринарен съюз ще осигурят изпълнението на Годишния рамков договор в пълен обем. Между представителите на двете страни е договорена среща за 6 юли 2009 г., на която ще бъдат поставени конкретни въпроси в сферата на ветеринарномедицинската практика в посока засилване на сътрудничеството между министерството и ветеринарите.

Националният съвет на Българския ветеринарен съюз взе решение да възстанови издаването на ветеринарномедицински свидетелства за придвижване на животните в рамките на страната, за да не се възпрепятства работата на фермерите и предприятията, стана ясно днес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още