IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чугунолеене прекратява дейност за два месеца

За същия период производственият и административен персонал на дружеството излиза в неплатен отпуск

11:32 | 24.06.09 г.
Чугунолеене прекратява дейност за два месеца

Чугунолеене АД временно прекратява производствената си дейност за периода от 1 юли до 31 август 2009 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

За същия период производственият и административен персонал на дружеството излиза в неплатен отпуск.

До 1 септември Чугунолеене планира да монтира и пусне в действие индукционна машина за топене на чугун, става ясно още от съобщението.

През ноември миналата година дружеството съкрати 25% от персонала си поради намаление на поръчките от клиенти заради финансово-икономическата криза.

Производствената програма на Чугунолеене е експортно ориентирана. Близо 85% от продукцията е предназначена за европейския и други пазари.

За първото тримесечие на годината продажбите на Чугунолеене паднаха с 50% до 5,2 млн. лв., в резултат на което загубата се увеличи до 1,255 млн. лв. от 743 хил. лв. загуба за януари-март 2008.

Паричният поток от оперативна дейност на дружеството е отрицателен и възлиза на 1,2 млн. лв., като е покрит с нетни парични постъпления от финансова дейност в размер на 1,264 млн. лв.

Финансирането на активите на Чугунолеене е 23% със собствени средства и 77% с привлечен капитал.

Свързани компании:

Чугунолеене АД(59C)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още