IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Астера козметикс разпределя 0,76 лева дивидент на акция

За дивиденти ще отиде 100% от печалбата за миналата година

10:03 | 24.06.09 г.
Астера козметикс разпределя 0,76 лева дивидент на акция

Акционерите на производителят на четки за зъби Астера козметикс АД-София са гласували „за“ разпределянето на дивидент в размер на 100% от печалбата за миналата година, която възлиза на 1,288 млн. лв., съобщи БФБ-София.

Дивидентът представлява 0,7551684 лева на акция, като последната дата за сключване на сделки с акции на Астера козметикс на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 30 юни.

Миналата година акционерите на Астера Козметикс получиха дивидент от 82,5 стотинки на акция.

Основен акционер в дружеството е Лукан Луканов, който притежава близо 47% от капитала му. Той е председател на Надзорния съвет на Арома АД, което от своя страна има дял от 7,1% от капитала на Астера Козметикс.

Арома отправи търгово предложение към останалите акционери в Астера Козметикс за изкупуване на до 100% от капитала му при цена на акция от 9,8 лева, което обаче беше временно забранено от Комисията за финансов надзор.

Акциите на дружеството са слабо ликвидни, като сделки с тях няма от края на миналата година.

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още