IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ветеринари: Ветеринарномедицинската служба действа незаконно срещу стачката

От НВМС са издали заповед ветеринарите към службата да поемат задълженията на частно практикуващите им колеги

16:02 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ветеринари: Ветеринарномедицинската служба действа незаконно срещу стачката

Заповедта на генералния директор на НВМС Йордан Войнов ветеринарите на службата да издават ветеринарномедицински свидетелства за придвижване на животните между различните обекти е издадена в нарушение на Закона за ветеринарното дело, заяви председателят на Българския ветеринарен съюз (БВС) д-р Трифон Цветков, цитиран от БТА.

Разпореждането е направено заради обявената ефективна стачка на частнопрактикуващи ветеринари. Те стачкуват от 20 юни заради неизплатени средства за извършените дейности по Държавната профилактична програма.

Цветков посочи, че членовете на съюза организират утре от 11.00 часа протест пред Министерството на земеделието и храните, на който се очаква да пристигнат ветеринари от цялата страна. На него ще бъде обявено колко от всички 1040 членове на съюза стачкуват ефективно, допълни той.

До момента на частнопрактикуващите ветеринарни лекари по годишния рамков договор между Министерството на земеделието и храните и Българския ветеринарен съюз са изплатени над 60 на сто от общо дължимата сума за първото тримесечие на годината, което е около 2 млн. лв., посочи Цветков.

Притеснява ни обаче, че няма да получим средствата за второто тримесечие, които са към 7 млн. лв., посочи председателят на съюза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 23.06.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още