IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДКЕВР: Ще опитаме да запазим юлската цена на парното до следващата пролет

Цените на парното и топлата вода ще се повишат, когато цената на газа скочи с повече от 10 на сто, подчертават от комисията

12:50 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР: Ще опитаме да запазим юлската цена на парното до следващата пролет

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще се опита да задържи нивото на цените на парното и топлата вода, които се въвеждат от 1 юли и са с между 5 и 20 на сто по-ниски, до април следващата година, заяви след днешното открито заседание на комисията нейният председател Константин Шушулов.

Той посочи, че формираните предварителни цени са базирани на предвиждано понижение на цената на газа с 29 на сто от юли. Въпреки че окончателното решение на комисията е за поевтиняване на газа с 33 на сто, понижение с още няколко процента на първоначално предложените цени за топлоснабдяване няма да има.

Това решение на комисията Шушулов обоснова с очакванията за евентуално вдигане цените на газа от октомври с 2-3 на сто, при което няма да има повишение на цените на парното.

Възможно е също така топлоснабдяването да не поскъпне и от 1 януари следващата година. По думите на Шушулов цените на парното и топлата вода ще се повишат, когато цената на газа скочи с повече от 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още