IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕВН спира тока на градския транспорт в Пловдив заради дългове

В момента общият дълг на транспортната фирма е около 106 хил. лв., което включва стари задължения и потреблението за април и май

17:59 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕВН спира тока на градския транспорт в Пловдив заради дългове

ЕВН България - "Електоразпределение Пловдив" от утре спира електрозахранването на фирма "Градски транспорт" АД поради натрупани задължения, съобщиха от енергийното дружество.

В момента общият дълг на транспортната фирма е около 106 хил. лв., което включва стари задължения и потреблението за април и май.

Предвид обществената значимост на дейността на фирмата на 12 юни от ЕВН са изпратили предизвестие до "Градски транспорт" и до кмета на община Пловдив, която е собственик на 30 на сто от акциите.

Спирането на тока на обекти на транспортното дружество ще стане поетапно, като за тролейбусния транспорт ще се извърши по специална схема. В пиковите часове утре токът ще бъде спрян за два часа, а за всеки следващ ден времето ще се увеличава с по един час.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още