IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на 36 дружества се събират през седмицата

Само в понеделник има осем акционерни събрания

08:10 | 22.06.09 г.
Акционерите на 36 дружества се събират през седмицата

През седмицата отново ни очакват множество Общи събрания на акционерите (ОСА), като само за днес са насрочени осем такива.

ОСА ще има на Български транспортен холдинг АД, Актив Пропъртис АДСИЦ, Алфа кредит АДСИЦ, Зенит Агрохолдинг АД, Форуком фонд имоти АДСИЦ, Слънчев Бряг Холдинг АД, Адванс терафонд АДСИЦ и М+С Хидравлик АД.

Акционерите на Актив Пропъртис ще решават за дивидент от 0,006 лева на акция, а тези на Алфа кредит АДСИЦ ще гласуват за дивидент от 0,638 лева на акция.

Във вторник БНБ ще изнесе данни за паричната статистика за май месец и брутния външен дълг към края на април.

Утре ще се проведат 5 ОСА – Индустриален Холдинг България, Емка АД, Капитан дядо Никола АД, Меком АД и Стара планина Холд АД.

Сред точките от дневния ред на Меком АД има предложение за разпределяне на дивидент в общ размер на 3,36 млн. лв. или 0,06 лева на акция.

За сряда, 24 юни, са насрочени 7 ОСА – Петрол АД, Холдинг Кооп-Юг АД, Зенит имоти АДСИЦ, Чугунолеене АД, Унипак АД, Машстрой АД и Транскарт АД.

Акционерите на Петрол АД ще гласуват за разпределяне на 100 000 000 лв. за дивиденти или 0,9153 лева на акция, а тези на Унипак ще гласуват за разпределяне на брутен дивидент от 0,03 лева на 1 акция.

В четвъртък Българска народна банка ще публикува лихвена статистика за месец май.

В четвъртък Монбат АД ще публикува месечни данни за май месец. През април темпът на спад на продажбите се забави до 55% на годишна база спрямо март, когато темпът на спад бе 60 на сто спрямо март 2008.

В четвъртък ще се проведе акционерно събрание на Синергон Холдинг, Балканкар Заря АД, Метизи АД, София БТ АД и Плевен БТ.

На ОСА на Балканкар-Заря АД ще се гласува за задължаване на Съвета на директорите на дружеството в срок до 30 юни тази година да приеме решение за увеличение на капитала му с не по-малко от 1 000 000 лева чрез намиране на парични средства.

Решението се налага поради неспазване на условията по облигационната емисия на Балканкар Заря АД, залегнали в проспекта.

На ОСА на София-БТ АД ще се гласува за разпределяне на общ дивидент за акционерите в размер на 155 472 лева.

В последния ден от седмицата отново ни чакат новини от Общите събрания на акционерите на 11 дружества. Това са Акумпласт АД, Индустриален Капитал Холдинг АД, Фаворит Холд АД, Елпром-ЗЕМ АД, Развитие Индустрия Холдинг АД, Хидроизомат АД, Доверие Обединен Холдинг АД, Алкомет, Алфа Ууд България, Мел Инвест Холдинг и Българска роза Пловдив АД.

Освен това в петък Националният статистически институт ще публикува данни за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите за юни 2009 година, както и данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за месец май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още