IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белгийци с интерес за инвестиции в пристанища и туризъм в Бургас

Гостуващата в Бургас белгийска делегация настоя за среща и установи контакт с представители на 35 бургаски фирми

10:26 | 18.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Белгийци с интерес за инвестиции в пристанища и туризъм в Бургас

Гостуваща в Бургас белгийска делегация, водена от кмета на гр. Гент Даниел Термон, установи контакт с представители на 35 бургаски фирми, съобщава община Бургас.

Срещата е била по изричното настояване на белгийците, които според местната управа имат голям интерес към инвестиции в града.

Фокусът на дискусиите е паднал върху развитието на пристанищата и крайбрежните зони. Интерес е проявен и към инвестиции в туризма, а също и в образованието и културата.

От българска страна участие в срещата са взели представители на Строителната камара в Бургас, Бургаската регионална туристическа асоциация, Асоциация за недвижими имоти, Свободна безмитна зона-Бургас, Занаятчийската камара и хлебопроизводителите в Бургас,Търговско-индустриална камара-Бургас и Бургаската търговско-промишлена палата.

Във вторник беше подписано споразумение за установяване на приятелско сътрудничество между Бургас и Гент, който е вторият по големина град в Белгия. Подписването на документа е продиктувано от приликите между Бургас и Гент и желанието за установяване на по-тесни връзки между тях, казват от общината. И двата града имат добре развити пристанища, университети и културен живот, а населението им е между 230 и 240 хил. жители.

Вече е договорено и първото взаимодействие между двата града. През април 2010 г. бургаската изложба "Флора" ще се представи в традиционното цветарско изложение "Флоралия", което се провежда в Гент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още