IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори АДСИЦ за секюритизация на вземания прекратява дейност

Решението за прекратяване на дейността на Капитал Директ - 1 и обявяването му в ликвидация бе гласувано от акционерите му

15:05 | 17.06.09 г.
Втори АДСИЦ за секюритизация на вземания прекратява дейност

Капитал Директ - 1 АДСИЦ, което се занимава със секюритизация на вземания, е получило разрешение от Комисията за финансов надзор (КФН) за прекратяване на дейността си, съобщи КФН.

Решението за прекратяване на дейността на дружеството и обявяването му в ликвидация бе гласувано от Общото събрание на акционерите, проведено на 15 май.

В съответствие с полученото разрешение от КФН последното отнема лиценза на Капитал Директ-1 АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация и вземания.

Така Капитал Директ – 1 става второто дружество за секюритизация на вземания, което ще прекрати своята дейност. Заради кризата на финансовите пазари през май Хюндай финанс АДСИЦ беше принудено да прекрати дейността си, като решението ще се гласува на ОСА на 9 юли.

Към края на март Капитал Директ – 1 има активи на стойност 776 хил. лв., 762 хил. лв. от които са парични средства в брой. Дружеството има задължения в размер на 79 хил. лв.

Към края на март акционери в дружеството са Българо-американски инвестиционен фонд, който има 77% от капитала, и Бългериън-америкън пропърти мениджмънт с дял от 23%.

През 2004 г. Капитал Директ – 1 секюритизира вземания от три кредита, които придоби от Българо-американска кредитна банка АД. За да финансира придобиването, дружеството издаде емисия облигации на стойност 2,6 млн. евро. Оттогава насам дружеството не е придобивало вземания.

Поради липса на free-float сделки с книжата на компанията не са сключвани.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още