IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Удължиха до края на септември срока на бандеролите за алкохол и пури

Удължаването на срока ще ограничи загубите на производители и търговци на спиртни напитки и тютюн

12:42 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Удължиха до края на септември срока на бандеролите за алкохол и пури

Срокът на бандеролите за алкохол и за пури и пурети се удължава с три месеца, съобщиха от Министерство на финансите.

Стоките, облепени със старите бандероли, ще могат да се продават на пазара до края на септември тази година. Министърът на финансите е подписал заповед за удължаването на валидността им, която предстои да бъде обнародвана в „Държавен вестник”.

Удължаването на срока ще ограничи загубите на производители и търговци на спиртни напитки и тютюн, които трябва да подменят старите бандероли с нови, ако не са изчерпали наличните количества. Новите бандероли влязоха в сила от 1 януари, но възможността да бъдат продавани продукти със стария образец се запазва до 30 септември. Досега срокът за валидност на бандерола на алкохола, пурите и пуретите бе до края на юни.

Новите образци за алкохола са розово-зелени, а за пурите и пуретите – сини. Себестойността на 1 бандерол за алкохол е 3 стотинки или 30 лв. за 1000 броя, а за тютюневите изделия – 1,2 стотинки или 12 лева за 1000 броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още