IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 юни

09:15 | 13.06.09 г.
Преглед на печата за 13 юни

Наши инженери бягат в Румъния за 400 евро заплата
в. Стандарт

166 инженери и технически персонал от Свищов кандидатстваха за работа в румънския град Зимнич, който е от другата страна на реката. Инженерите са подали документи в завода за биогорива "Биофюъл Енерджи", където заплатите са от 250 до 400 евро. На първото интервю вече са одобрени 44 свищовлии, които могат да започнат работа в завода.

Откриват терминала на летище Пловдив
в. Стандарт

Новият пътнически терминал на летище Пловдив ще бъде открит на 1 юли, съобщиха от аерогарата. Това е с два месеца по-рано от предвидения краен срок. От летищното ръководство очакват до края на август новият терминал и пътеките за ролиране да получат необходимия лиценз от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна агенция" и да заработят. Новият терминал се намира 250 м югозападно от стария.
Той е с разгъната площ 6750 кв.м и е със съвременна система за обслужване на пътници. Близо 19 млн. лв. са вложени в изграждането на новата инфраструктура.

Общините искат част от данъка на бизнеса
в. Дневник

Националното сдружение на общините води разговори с браншови организации част от данъка върху доходите на физически лица да остава в местните бюджети. Това каза изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова на националната среща на финансистите от общините, която се провежда в "Албена". Предложението е от десетте процента, които бизнесът плаща, 6 на сто да остават в общините, а останалите 4% да са за националния бюджет. Мотивът за искането на представителите на местната власт е, че вече няма никаква фискална връзка между бизнеса и общините.

Борисов, Станишев и Симеон не посмяха да се явят мажоритарно
в. Сега

Лидерите на ГЕРБ, БСП и НДСВ Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски не събраха кураж да се явят като мажоритарни кандидати на изборите за национален парламент. "Бойко Борисов има поет ангажимент към София", обясни председателят на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че Борисов се е явявал на мажоритарен вот за кмет на София два пъти. "Ако ГЕРБ получи достатъчно подкрепа, за да може да състави кабинет, естествено, че Бойко Борисов ще бъде премиер на този кабинет", каза Цветанов.

Депутатите не изкараха пълен последен работен ден
в. Новинар

Депутатите приключиха последния си работен ден вчера почти два часа по-рано. Поради липса на кворум не успяха да гласуват поправките в Закона за движение по пътищата, с които трябваше да се въведат сериозни ограничения за младите водачи и да се повишат санкциите за нарушителите на пътя. Две почивки не стигнаха на избраниците, за да съберат необходимия кворум и да продължат гласуването на измененията в закона. Едва 103-ма депутати имаше в залата след поименната проверка, недостатъчно, за да се проведе гласуване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още