IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд България купува Авто Юнион Център за близо 40 млн. лв.

Предложението, по което ще се гласува на предстоящото ОСА на Еврохолд България, е на мажоритарния му акционер – Старком Холдинг

10:13 | 12.06.09 г.
Еврохолд България купува Авто Юнион Център за близо 40 млн. лв.

Акционерите на Еврохолд България АД ще гласуват за закупуване на 100% от капитала на Авто Юнион Център ЕООД за 39,95 млн. лв., става ясно от съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Продавач по сделката на всичките 3 911 660 броя акции от капитала на дружеството е Авто Юнион АД, което бе придобито от Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД. Последното от своя страна е дъщерно на Еврохолд България АД.

Предложението, по което ще се гласува на предстоящото ОСА на Еврохолд България, е на мажоритарния му акционер – Старком Холдинг (57% дял).

Проектът за решение предвижда договорът за покупко-продажба на Авто Юнион Център ЕООД да бъде сключен при условие, че към датата на сключването му в активите на Авто Юнион Център е включен апортиран недвижим имот.

Въпросният имот представлява урегулиран поземлен имот, отреден за комплексно обслужване, магазини, складове, сервиз, офиси с площ по графични данни от 10 222 кв. м, заедно с построените в него сгради с обща разгърната застроена площ от 26 106 кв. м.

Имотът се намира в София, местността НПЗ Искър-Север.

До момента акциите на Еврохолд България губят 2,2% до 1,27 лева.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още