IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 12 юни

08:01 | 12.06.09 г.
Преглед на печата за 12 юни

Орешарски: Кризата в Латвия може да окаже негативно влияние върху инвестиционния климат в България
в. Дневник

Кризата в Латвия може да окаже негативно влияние върху инвестиционния климат в България, защото двете страни поддържат сходни фиксирани валутни курсове. Това е заявил пред АП финансовият министър на страната Пламен Орешарски. Финансовата система на България е в по-добро състояние от тази на Латвия, е заявил още Орешарски.

"България има сигурни буфери заради внимателната си фискална политика по времето на икономическия бум. Ето защо няма опасност за валутния борд и лева", е съобщил българският финансов министър.

Хванаха съветници с 15 бона подкуп
в. Стандарт

Арестуваха трима общински с подкуп в Русе. В полицията ги натопил местен строителен предприемач. Старейшините му поискали 30 бона, за да съдействат за разрешително за строеж. В сряда около 19,30 часа в квартал "Здравец" са закопчани Тодор Петров (69 г.) и Николай Станчев (44 г.). Преди това двамата привикали бизнесмена в колата на Станчев. Там след кратък разговор получили от него половината от исканата сума - 15 000 лева. Двамата са задържани за 72 часа.

Експертите на ГЕРБ: Няма да допуснем бюджетен дефицит за 2009 г.
в. Дневник

Няма да допуснем бюджетен дефицит за тази година. Това заяви пред "Дневник" Владислав Горанов, експерт от икономическия екип на ГЕРБ по бюджет и финанси. "Това ще бъде и най-голямото предизвикателство, надявам се да не се стига до необходимостта за свиване на разходи за заплати", каза още Горанов. По думите му ще се свиват всякакви други разходи, без да се увреждат социалните функции на държавата.

350 млн. европари за „Тракия”
в. Новинар

350 млн. евро от структурните фондове на Европейския съюз са заделени за строежа на автомагистрала „Тракия”, съобщи вчера Нели Йорданова, ръководител на оперативна програма „Транспорт”. Преди време кабинетът реши аутобанът да се изгражда и с пари от еврофондовете, а не само с държавно финансиране. С тези 350 млн. евро е трябвало да бъде построена отсечка от магистрала "Струма", но тъй като участъкът от аутобана е планиран за по-късен етап, средствата могат да се полазват сега за другата магистрала, обясни Йорданова.

София ще прави регистър на законните станции на мобилните оператори
в. Дневник

Столичната община ще изиска от всички мобилни оператори информация за изградени базови станции върху обекти - частна и общинска собственост, на територията на общината. Данните ще се използват за създаването на регистър на клетките на GSM-операторите. Това решиха общинските съветници днес. след създаването на регистъра трябва да бъдат премахнати всички незаконни съоръжения. Столичният инспекторат трябва да осигури технически и експертен потенциал за осъществяването на текущ контрол върху нивата на електромагнитните полета в общината, а клетките на мобилните оператори били едни от основните му източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още