IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Решиха за съкращаването на бюджетните разходи

В мерките е включено и намаление с 15 на сто на индивидуалните месечни възнаграждения на членовете на кабинета

14:32 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Решиха за съкращаването на бюджетните разходи

Министерският съвет прие Постановление за ограничаване на нелихвените разходи за 2009 г. в бюджетните предприятия, съобщи правителствената информационна служба.

Мерките включват „замразяване“ на индивидуалните работни заплати за съответната длъжност; преустановяване изплащане на възнаграждения, формирани от икономии на средства за заплати; преустановяване назначаването на персонал на свободните длъжности, с изключение на длъжностите, определени за хора с трайни увреждания, длъжности, създадени със закон или при структурни промени; свеждане до минимум на разходите за служебни командировки и специализации в чужбина; ограничаване на разходите за служебни телефони, семинари.

В мерките е включено и намаление с 15 на сто на индивидуалните месечни възнаграждения на министър-председателя, заместник министър-председателите, председателите на държавни агенции, министрите и членовете на политическите кабинети.

Препоръчва се също на самостоятелните бюджети да предприемат стъпки в тази посока, както и на общините да оптимизират разходите по бюджетите си за местни дейности през 2009 г., като ограничат разходите си до размера на фактическите постъпления от собствени приходи и получените трансфери от други бюджети, извънбюджетни сметки и фондове и не допускат натрупване на просрочени задължения.

За изпълнение на предвидените мерки първостепенните разпоредители с бюджетни кредити по републиканския бюджет и Държавен фонд "Земеделие" следва да приоритизират, оптимизират и ограничат разходите си за 2009 г., в съответствие с приоритетните им политики.

В срок до 30 юни 2009 г. първостепенните разпоредители с бюджетни кредити по републиканския бюджет трябва да представят на министъра на финансите предложения за намаляване на разходите по бюджетите им за 2009 г., произтичащи от предложените мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още