IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Статутът на живеещите без брак остава без промяна

Депутати вчера изразиха различни мнения по тази идея

10:08 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Статутът на живеещите без брак остава без промяна

Статутът на двойките, които живеят без брак, няма да се промени, стана ясно днес, след като депутатите отхвърлиха предложението да се регламентира фактическото съжителство и то да има правно значение.

Депутати вчера изразиха различни мнения по тази идея, предаде БТА. Огнян Герджиков (НДСВ) коментира, че идеята на фактическото съжителство е да има равнопоставеност между брачните и извънбрачните деца. Десетки хиляди деца ще са без бащи и ще се чувстват втора категория, защото сме много „морални“, каза още депутатът от НДСВ.

Председателят на правната комисия Янаки Стоилов каза, че има аргументи и „за“, и „против“ въвеждането на фактическото съжителство. Според него фактическото съжителство има място, но въпросът е как ще се възприеме от обществото и дали ще доведе до това повече от родените деца да имат установен баща.

Любен Корнезов от левицата бе категорично против регламентирането на фактическото съжителство в закона. „И сега двойките могат да живеят без брак, никой не им пречи“, коментира той. Според него и за децата, родени при такова съжителство, няма проблем, защото те могат да бъдат припознати от бащата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още