IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алфа финанс холдинг емитира облигации за 8 млн. евро

Лихвата по 5 годишните книжа е 8,5%

12:52 | 10.06.09 г.
Алфа финанс холдинг емитира облигации за 8 млн. евро

Алфа финанс холдинг АД емитира облигационна емисия при условията на частно предлагане с обща номинална стойност 8 милиона евро и падеж 19 май 2014 г., съобщиха от дружеството, уточнявайки за Investor.bg, че лихвата по емисията е 8,5%.

Емисията е обезпечена с недвижими имоти на групата и има кол опция за обратно изкупуване по усмотрение на емитента.

Облигационната емисия ще бъде използвана за приоритетна подкрепа на текущи инвестиционни проекти на групата, включително в областта на развитието на възобновяемите енергийни източници.

Облигацията е емитирана с ангажимент от страна на „Алфа финанс” за вторично листване за търговия на Българската фондова борса в период до 6 месеца от датата на емитиране.  В момента се изготвя проспект, който ще бъде предложен за одобрение по законоустановения ред от съответните институции.

„В период на намалена активност на банките емитирането на облигации се явява естествена алтернатива за осигуряване на дългов финансов ресурс за поддържане на инвестиционната политика на холдинга”, каза Юри Катанов, директор инвестиции на „Алфа финанс холдинг”. 

"Алфа финанс холдинг" АД е водеща българска индустриална и финансова група с основни направления на дейност индустриални минерали, финансови услуги, недвижими имоти и чиста енергия. Холдингът инвестира успешно и в логистиката, строителството и телекомуникациите. Групата е активна в България и още седем страни от региона на Югоизточна Европа.

Сред активите на холдинга са Каолин АД, Булброкърс ЕАД, Алфа Асет Менидмънт АД, Капитал банк АД Скопие, Соларпро АД, Алфа Дивелопмънтс ЕАД (управител на Бизнес парк София), Спектър Нет АД, Софстрой АД и Дунавски индустриален парк АД.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Делта кредит АДСИЦ(DLC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още