IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 500 търговски обекта в София събират отпадъци разделно

През деня хартиените отпадъци от опаковки се съхраняват в магазините и се изнасят сгънати до контейнерите за битови отпадъци в края на работното време

09:43 | 10.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 500 търговски обекта в София събират отпадъци разделно

Общо 500 търговски обекта са се включили в проект на Столична община за разделено събиране на отпадъци, съобщиха от пресцентъра на общината.

От днес към започналия от февруари проект за разделено събиране на отпадъци от опаковки в район "Средец" се присъединяват и заведенията за хранене и развлечения, както и обектите за комунални и други услуги в централната градска част. Проектът е по инициатива на Столичния инспекторат.

Инспекторите са дали предписания на управителите на над 500 средни и малки търговски обекти и заведения в центъра на града през деня хартиените отпадъци от опаковки да се съхраняват в магазините и да се изнасят сгънати до контейнерите за битови отпадъци в края на работното време. Извозването на отпадъците от опаковки се организира от фирмите за разделено събиране след 21:00 ч. по определен маршрут.

Общината призовава гражданите да спазват изискванията на Наредбата за чистотата относно разделното събиране на отпадъци от опаковки. Санкциите, които се предвиждат в наредбата за нарушителите, изхвърлящи в общите кофи отпадъци, предназначени да се събират разделено, са от 150 лева до 500 лева за физически лица и от 700 лева до 2 000 лева за фирми.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още