IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издадоха четири разрешения за проучване на подземни богатства

Пътинженеринг ООД - Русе е определено за концесионер на находището „Ломенска кория“, от което ще добива базалти

12:33 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Издадоха четири разрешения за проучване на подземни богатства

Правителството издаде четири разрешения за проучване на подземни богатства, съобщи правителствената информационна служба.

„ВИА 2000“ ООД ще проучва строителни материали в площ „Чешлия“ (132,8 дка). Площта е разположена в землището на с. Груево, община Момчилград. За срок от една година дружеството ще инвестира 48 хил. лв.

Строителни материали ще проучва и „Пътстрой - Пътища“ ООД в площ „Тикале“ (1 кв. км), разположена в землището на с. Тикале, община Смолян. Срокът на разрешението е една година, а очакваните инвестиции възлизат на 31 хил. лв.

За срок от една година ще оперира и „Еврострой 2004“ ООД. Дружеството ще проучва строителни материали в площ „Джени“ (0,37 кв. км), която е разположена в землището на с. Глухар, община Кърджали. Очакваните инвестиции възлизат на 31 хил. лв.

Скално-облицовъчни материали ще проучва СД „Фемили - Филибев и сие“ в площ „Росица“ (1,49 кв. км). Площта е разположена в землищата на с. Крушево и с. Долно Дряново, община Гърмен, и с. Долен, община Сатовча. За проучването ще се инвестират 24 хил. лева за срок от две години.

„Пътинженеринг“ ООД - Русе е определено от правителството за концесионер на находището „Ломенска кория“, от което ще добива базалти. Находището е разположено в землището на с. Върбовка, община Павликени и е с площ от 316 370 кв. м. Срокът на концесията е 25 години. Предвидените инвестиции възлизат на 1,743 млн. лв. Общо 30 на сто от концесионното възнаграждение ще бъде получено от община Павликени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още