IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват нов мост на пътя за Кръстова гора

С изграждането на новия мост ще бъде възстановена нормалната пропускателна способност на републиканския път ІІІ – 8611 Белица – Загражден

14:16 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват нов мост на пътя за Кръстова гора

Новопостроеният мост на река Белишка на пътя за Кръстова гора на територията на Областно пътно управление - Пловдив ще бъде открит утре, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ).

Новото съоръжение се изгражда на мястото на стар тесен и нисък мост, който непрекъснато е бил заливан от водите на реката и е прекъсвал възможността за достъп до с. Борово и Кръстова гора, се посочва в съобщението.

С изграждането на новия мост ще бъде възстановена нормалната пропускателна способност на републиканския път ІІІ – 8611 Белица – Загражден, който осъществява пряка връзка с част от общините на Смолянска област и местността „Кръстова гора”.

Стойността на договора възлиза на близо 1,263 млн. лв. Възложител и инвеститор на проекта е НАПИ, а изпълнител е държавно предприятие „Строителство и възстановяване” – гр. София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още