IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЦК Кърджали спря производството на олово заради замърсяването на въздуха

В три последователни часа днес са били регистрирани превишения на средно-часовата норма на замърсяване

14:38 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
ОЦК Кърджали спря производството на олово заради замърсяването на въздуха

„ОЦК” АД, град Кърджали е спрял работата на агломерационна машина в оловното производство в завода за преработка на оловни и цинкови концентрати в отговор на дадените от Районната инспекция за околната среда и водите - Хасково две предписания за предприемане на мерки за намаляване на емисиите от серен диоксид във въздуха на града, съобщиха от инспекцията.

В три последователни часа днес са били регистрирани превишения на средно-часовата норма от 350 микрограма на кубичен метър въздух за серен диоксид в града от автоматичната измервателна станция „Студен кладенец”.

В 09:00 часа е регистрирана концентрация на замърсителя от 896,46 микрограма на кубичен метър въздух или 2,5 пъти над средната норма на час. В следващия час е отчетена стойност от 584,91 микрограма серен диоксид на кубичен метър въздух, а в 11:00 часа стойностите на замърсителя са били 4,07 пъти над нормата.

След спирането на агломерационната машина в 12:00 часа измерената средно-часова стойност на концентрация на серен диоксид във въздуха на Кърджали е силно понижена - 103,29 миктограма на кубичен метър въздух.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още