IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха пловдивска таксиметрова компания за имитация

„Европа 1“ е използвала напълно идентичен стикер с този на Кооперация „Радиотакси ден и нощ/Европа“

10:56 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха пловдивска таксиметрова компания за имитация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две имуществени санкции, всяка от 6350 лв. на пловдивската фирма „Европа 1“ ООД и глоба от 1000 лв. на Михаил Качелов за имитация и нарушение на добрата търговска практика, съобщиха от комисията. 

КЗК е постановила прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по молба на Кооперация „Радиотакси ден и нощ/Европа“, която извършва таксиметров превоз на пътници на територията на Пловдив от 2006 г. и има регистриран промишлен дизайн (стикер) на свое име „Европа 6155“ със срок до 2015 г.

Комисията е установила, че конкурентната фирма Европа 1 е използвала напълно идентичен стикер с регистрирания по отношение на телефонния номер 6155 и наименованието „Европа“.

Михаил Качелов, като председател на УС на Кооперация „Радиотакси ден и нощ/ Европа“, е регистрирал телефона 6155 на новоучреденото дружество „Европа 1“ ООД, като е настроил нови честоти на радиостанциите от диспечерския център и е привлякъл част от персонала на кооперацията към новото дружество.

КЗК счита, че, като основен запомнящ се елемент при таксиметровите услуги, присвояването на телефонен номер е напълно недопустимо.

При определяне на санкцията комисията е взела под внимание и финансовото състояние на ответното дружество.

В края на миналата година КЗК наложи поредица от глоби на няколко софийски компании за таксиметрови услуги за имитации „О’КЕЙ Супертранс”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още