IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9% понижение на консолидираните продажби на Захарни заводи АД

Нетната печалба пада до 519 хил. лв. от 806 хил. лв. за първото тримесечие на миналата година

09:56 | 01.06.09 г.
9% понижение на консолидираните продажби на Захарни заводи АД

Захарни заводи АД има спад от 9% до 18,2 млн. лв. на консолидираните си продажби за първото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата, става ясно от отчетите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Нетната печалба пада до 519 хил. лв. от 806 хил. лв. за първото тримесечие на миналата година.

Собственият капитал на Захарни заводи е 17,2 млн. лв., а активите възлизат на 116 млн. лв.

„Дейността на шестте основни поделения в групата на Захарни заводи АД през първото тримесечие на 2009 година премина под знака на икономическата криза. Свиването на европейските пазари и намалените доставки за наши европейски клиенти на етилов алкохол и захарни изделия не дадоха възможност за добро натоварване на капацитета на производственото оборудване и изпълнение на производствената програма“, коментират от компанията в своите отчети.

„Финансовата криза, обхванала и страните от Европейската общност и България, оказва влияние и върху Захарни заводи АД и Захар ЕАД. Стагнацията в банковия сектор принуждава клиентите да търсят схеми за отложено плащане или при уговорени срокове да изпаднат в невъзможност да ги спазят. Това от своя страна ни ангажира да влагаме собствени средства в материали, налична продукция и да използваме доста скъп кредитен ресурс“, е записано още в отчетите на Захарни заводи.

До момента няма сделки с акциите на Захарни заводи.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още