IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български фирми ще могат да откриват банкови сметки в леи в Румъния

Възможно е от сметката на българска фирма в румънска банка да се извършват плащания към румънски компании

13:46 | 30.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Български фирми ще могат да откриват банкови сметки в леи в Румъния

Румънската национална банка е решила чужди юридически лица да могат свободно да откриват свои банкови сметки в леи в румънски банки, съобщиха от Българо-румънската търговско промишлена палата.

Това означава, че български компании вече имат възможност да отварят банкови сметки в леи в северната ни съседка и да оперират с тези сметка при транзакции с румънски бизнес партньори.

Възможно е от сметката на българска фирма в румънска банка да се извършват плащания към румънски компании, включително и фактури на мобилни оператори в Румъния. Също така чрез тази банкова сметка български фирми могат да пускат фактури в леи на свои партньори от Румъния.

За да регистрират своя банкова сметка в румънска банка, българските компании трябва да подготвят и преведат на румънски комплект документи, които включват БУЛСТАТ, учредителен договор, актуално състояние и референтно писмо от българска обслужваща банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още