IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвеждат за търговия четири нови публични компании през седмицата

Дружествата Уелкъм Холдингс, Вита Ми Холднгс, Енергони АД и Бряст-Д АД дебютират на БФБ чрез вторично листване

08:14 | 01.06.09 г.
Въвеждат за търговия четири нови публични компании през седмицата

Седмицата стартира с Общо събрание на акционерите (ОСА) на Топливо АД. На него ще се гласува за овластяване на Съвета на директорите и изпълнителните директори да сключат договори за срок от 1 до 3 години за покупка на зърно на стойност общо до 25 млн. лв. Договорите ще се сключат с Петромел 1 ООД, което е заинтересовано лице спрямо Топливо, защото е свързано с мажоритарния собственик на дружеството - Синергон холдинг АД. 

Според друга точка от дневния ред на ОСА дивиденти за 2008 г. няма да се изплащат и печалбата в размер на 1,8 млн. лв. ще бъде заделена за резерви.

Днес ще се проведе и аукционът за неизползваните права от увеличението на капитала на ЗММ Металик АД. На него ще бъдат предложени 8 341 093 броя права, срещу които не са записани акции. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч. Емисионната стойност на новите акции е 2 лева като всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 14,07.

Утре е последната дата за сключване на сделки с акциите на Хидравлични елементи и системи АД, Херти АД, Дружба стъкларски заводи и Астера Козметикс с право на участие в Общото събрание на акционерите на изброените дружества.

За сряда е насрочено Общо събрание на акционерите на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ и Българска роза Севтополис АД, на които ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за миналата година.

3 юни (сряда) е последната дата за придобиване на акции от капитала на КРЗ Одесос и София комерс Заложни къщи с право на участие в предстоящите ОСА на двете компании.

Последната дата за сключване на сделки с книжата на Блек сий инвестмънт АДСИЦ с право на участие в увеличението на капитала на дружеството е 3 юни. Компанията планира да увеличи капитала си от 14 950 000 на 20 930 000 лева чрез издаване на 5 980 000 броя акции с номинал 1 лев и емисионна цена 1 лев.

В четвъртък ще бъдат въведени за търговия книжата на Уелкъм Холдингс, Вита Ми Холднгс, Енергони АД и Бряст-Д АД. И четирите дружества дебютират на БФБ чрез вторични листвания.

Новите акции от увеличението на капитала на Балканкар-Рекорд АД и Асенова Крепост АД ще бъдат въведени за търговия на 4 юни, четвъртък.

Същата дата е последната за придобиване на акции от капитала на 8 дружества, в резултат на което приобретателите ще могат да участват в предстоящите ОСА на дружествата. Те са М+С Хидравлик, Български Транспортен Холдинг, Форуком фонд имоти АДСИЦ, Зенит Агрохолдинг АД, Алфа кредит АДСИЦ, Слънчев бряг холдинг АД, Адванс терафонд АДСИЦ и Би Джи Ай Груп АД.

В петък Софарма ще изнесе месечни данни за финансовите си резултати за май.

Същия ден, 5 юни, е последната дата за закупуване на акции от капитала на Емка АД, ИХ България АД, Капитан дядо Никола АД, Стара планина Холд АД и Меком АД с право на участие в предстоящите ОСА на дружествата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още