IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон Холдинг АД с 2,3 млн. лв. консолидирана загуба

За сравнение миналата година дружеството излезе на консолидирана печалба от 10 хил. лв.

16:53 | 29.05.09 г.
Синергон Холдинг АД с 2,3 млн. лв. консолидирана загуба

Финансовият резултат на Синергон Холдинг АД за първото тримесечие на годината е загуба на стойност 2,3 млн. лв., показаха отчетите на холдинговото дружество, представени чрез БФБ-София.

За сравнение миналата година дружеството излезе на консолидирана печалба от 10 хил. лв.

Нетните приходи от продажби, които формират най-голяма част от общите приходи, възлизат на 43 млн. лв. при 89 млн. лв. продажби за първо тримесечие на предходната година.

„Дейността на групата през разглеждания период януари-март 2009 г. е силно повлияна от глобалната финансова и икономическа криза, довела до криза в строителния пазар и транспортните услуги. Отчитайки и сезонността в дейността на голяма част от дъщерните дружества, следва да отбележим, че това тримесечие е най-слабото от създаването на групата до момента“, коментират от Синергон Холдинг АД в своите отчети.

Чувствителният спад се дължи основно на намалените продажби на течни горива - с 50% в Топливо АД и Синергон петролеум ЕАД, строителни материали и стоки - с 50% в Премиер Плевен АД, Балканкерамик АД и Шамот АД. Също така е намаляла реализацията на лаково-бояджийски материали – с 35% в Лакпром АД, и подови настилки и топлоизолационни материали – с 20% в Петър Караминчев АД.

Днес акциите на Синергон Холдинг добавиха 1,3% до 2,33 лева при обем от 6 827 прехвърлени дяла.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още