IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България 50-та по перспективи за икономическо възстановяване от 82 страни

Румъния е две места преди нас, начело в класацията е Финландия

14:42 | 28.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
България 50-та по перспективи за икономическо възстановяване от 82 страни

България е на 50-то място по перспективи за икономическо възстановяване в класация на общо 82 страни, направена от компанията от анализи Economist Intelligence Unit.

Глобалните условия на бизнес средата ще се влошат за първи път от 1996 г. насам, показва докладът на компанията, който представя икономическите перспективи за следващите пет години, съобщи румънската агенция Actmedia.

В анализа се разглеждат възможностите за подобряване на бизнес средата в 82 страни, като главните критерии са икономическата ситуация и политиката в това отношение, финансите и инфраструктурата. Перспективите за половината от разглежданите държави се влошава в сравнение с анализа за периода 2004-2008 г.

Румъния се нарежда на 48-мо място, а непосредствено след нея и преди България е Египет. Китай е на 45-та позиция.

Страните с най-големи икономически перспективи са Финландия, Сингапур, Канада, Хонконг, Швейцария, Дания, Австралия, Швеция, Норвегия, Холандия. На дъното на класацията са Украйна, Куба, Кения, Еквадор, Нигерия, Иран, Венецуела и Ангола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още