IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Никой не иска на концесия летище Русе

Процедурата е открита в края на 2008 г. и до изтичането на крайния срок нито един кандидат не е направил оферта

12:15 | 28.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Никой не иска на концесия летище Русе

Правителството взе решение за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия върху гражданското летище за обществено ползване в Русе, съобщиха от правителствената информационна служба.

Процедурата е открита в края на миналата година и до изтичането на крайния срок за подаване на заявления за участие в нея на 17 март нито един кандидат не е направил оферта.

Не липсват кандидати за концесии за добив на минерали, като кабинетът предостави на „Геонет“ ООД за срок от 35 години концесията за добив на индустриални минерали от находище „Кълново“, община Смядово, област Шумен.

Площта на находището е 52 870 кв. м. Предвидените инвестиции възлизат на 110 хил. лв. Община Смядово ще получава 30 на сто от концесионното възнаграждение, което се плаща за правото на добив.

„Хидроминерал“ ООД ще проучва строителни материали в площта „Попи“ (1 кв. км). Тя е разположена в землищата на селата Понор, Богьовци и Градец, община Костинброд. Срокът на разрешението е 1 година, а очакваните инвестиции възлизат на близо 36 хил. лв.

За срок от една година ще оперира и „Геотехмин“ ООД. Дружеството ще проучва строителни материали в площта „Лещака“ (0,84 кв. км) в землището на с. Раковица, община Макреш. Предвидените инвестиции възлизат на над 29 хил. лв.

Строителни материали ще проучва и „Интегрирани пътни системи“ ЕООД в площта „Шиковското“ в землището на с. Турян, община Смолян. За срок от 1 година дружеството ще инвестира над 47 хил. лв. в терена с размер 0,32 кв. км.

„Интегрирани пътни системи“ ще проучва и скално-облицовъчни материали в площта „Каябурун“ (0,63 кв. км) в землището на с. Три водици, община Стамболийски. Срокът на разрешението е 18 месеца, а очакваните инвестиции възлизат на 30 хил. лв.

За две години ще оперира „Садас“ ООД, което ще проучва скално-облицовъчни материали в площта „Сидиа-1“ (2,94 кв. км) в землищата на селата Ситово и Сребърна, Силистренска област. Средствата за проучванията са в размер на 45 хил. лв.

Една година е срокът на разрешението за търсене и проучване на скално-облицовъчни материали, дадено на „АС Стоунс“ ООД. Дружеството ще работи в площ „Крачето“ в землището на с. Мусомища, община Гоце Делчев, където ще инвестира около 31 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още