IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община получи 11 млн. лева дивиденти от дружествата си за 2008 г.

Финансовите резултати на 46-те общински здравни дружества за миналата година са отрицателни и те са в лошо положение

13:56 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община получи 11 млн. лева дивиденти от дружествата си за 2008 г.

В бюджета на Столичната община ще влязат 11 млн. лв. дивиденти от общинските дружества за миналата година, е съобщил днес заместник-кметът Минко Герджиков, цитиран от БТА.

Според него показаните резултати на общинските дружества не са задоволителни. Герджиков е дал пример, че създаденото за поемане на проектирането на общински обекти „Софпроект" е давало две трети от бюджета си от 1,5 млн. лв. на външни фирми за проектиране. "Надяваме се, че с мерките, които ще предприемем тази година - увеличаване на бюджета и назначаването на нови проектанти, предприятието ще поеме голяма част от проектирането, а на външни изпълнители може да се възлагат до 30 процента от дейността", смята Герджиков.

По думите на зам.-кмета разочароващи са и резултатите на „Туристическо обслужване", където увеличените средства за реклама на столицата на туристически изложения в чужбина не са се отразили за повишаване на приходите от туристичска такса.

В „Столичен електротранспорт" за първите три месеца от тази година е намалена загубата с 1,5 млн. лв., е посочил Герджиков. Според него в рамките на две години дружеството ще преодолее отрицателния финансов резултат, голяма част от който е следствие от сливането с „Трамкар".

Финансовите резултати на 46-те общински здравни дружества за миналата година са отрицателни и те са в лошо положение, е информирал още Минко Герджиков. По думите му и тази година Столична община ще трябва да осигурява средства за издръжката им, освен за закупуването на техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още