IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Христов: Лизинговият бизнес ще се съживи през второто полугодие

Според Христов сега е времето да се купува автомобил на лизинг, тъй като и цената и лихвените проценти са по-ниски

13:39 | 27.05.09 г.
Асен Христов. Снимка: Личен архив
Асен Христов. Снимка: Личен архив

„Очакваме лизинговият бизнес да се съживи през третото и четвъртото тримесечие на тази година“, заяви днес Асен Христов, председател на Надзорния съвет (НС) на Еврохолд България АД на пресконференция по повод придобиването на Авто Юнион от холдинговата компания.

Еврохолд България АД придоби чрез своето дъщерно дружество Еврохолд Аутомотив Груп (ЕАГ) 100% от капитала на Авто Юнион АД, което е дистрибутор на леки автомобили, с изключителни права за продажбата на Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати и Мазда за България, както и оторизиран дилър на Опел и Шевролет.

„Кризите възпитават компаниите да бъдат по-ефективни, като същевременно трябва да се търсят и нови възможности“, заяви още Христов. Според него покупката на Авто Юнион АД е „изключително добра сделка“, която ще осигури синергии при интеграцията на бизнесите в рамките на Еврохолд България АД.

Цената на сделката бе 8 млн. евро, като включва бизнеса и всички недвижими имоти на Авто Юнион.

„Вместо да смятаме кога ще свърши кризата, ние предпочитаме да се съсредоточим към развиване на бизнеса“, каза още Христов и добави, че Еврохолд и тази година ще продължи да разширява дейността си в региона, като потенциалните пазари за това са Румъния, Македония, Сърбия и Турция.

Според Христов сега е времето да се купува автомобил на лизинг, тъй като и цената и лихвените проценти са по-ниски, а автомобилните складове са препълнени.

Изборът за придобиването на Авто Юнион АД е направен сред множество алтернативи, заяви от своя страна Асен Асенов, изпълнителен директор на Еврохолд аутомотив груп.“Основното, което натежа за нашия избор, бе комплексността на Авто Юнион, което притежава пакет от дилъри плюс rent-a-car“, заяви Асенов.

„Със сигурност мога да кажа, че Еврохолд България няма да е на загуба тази година“, отговори в отговор на въпрос Асен Христов, но същевременно не пожела да се ангажира с конкретна прогноза каква би била печалбата на холдинга.

По време на днешната борсова сесия акциите на Еврохолд България поскъпнаха с 2,2% до 1,40 лева.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още