IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хотелиери обмислят да удължат срока за ранни записвания с отстъпка

Туристите, които предплащат почивката си до 31 май, ползват намаление от 15-20 на сто, обмисля се този срок да стане 15 юни

16:31 | 26.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хотелиери обмислят да удължат срока за ранни записвания с отстъпка

Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България обмисля да удължи до 15 юни срока за ранни резервации за почивка през лятото с отстъпка в пакетната цена, съобщи в курорта „Албена“ председателят на организацията Димитър Димитров.

Според договореност на асоциацията сега туристи, които предплащат почивката си до 31 май, ползват намаление от 15-20 на сто.

Световната икономическа криза прави летовниците по-предпазливи и към момента има изоставане в резервациите с 15-20 на сто спрямо същия период на миналата година, обясни Димитров, цитиран от БТА. По неговите думи повечето собственици на хотели в Североизточна България вече са заявили, че са осигурили около 40-50 на сто заетост на базите през сезона. До края на май всички крайморски хотели в региона ще отворят, каза председателят на браншовата асоциация.

Димитров смята, че изоставането в резервациите ще бъде наваксано, тъй като много туристи ще се запишат в последния момент, като оценят предлаганите им бонуси. Той коментира, че изненадата през този сезон са туристите от Литва, Латвия и Украйна, където записванията вървели активно. Асоциацията се готви да посрещне най-много туристи от Румъния, както и български летовници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още