IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За плажа в Несебър няма криза. Чадър и шезлонги – 30 лв.

Високите цени предизвикват масовото недоволство на туристите в началото на активния летен сезон

13:25 | 26.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
За плажа в Несебър няма криза. Чадър и шезлонги – 30 лв.

Чадър и два шезлонга на плажа в Несебър се предлагат на туристите срещу цена от 30 лв. За това алармираха представители на туристическия бранш. 

Те, заедно с местната администрация, поискаха спешна среща с Министерство на регионалното развитие и благоустройството заради високите цени на фона на затруднената икономическа обстановка, особено в туристическия бранш.

„Във време на криза, когато целият бранш се опитва да се нагоди към финансовите трудности на потребителите, това, което правят концесионерите, е неморално”, казват хотелиери. По думите им високите цени предизвикват масовото недоволство на туристите в началото на активния летен сезон. Хотелиерите казват, че ще се обърнат и към комисиите за защита на потребителите и на конкуренцията. 

Пред Investor.bg от община Несебър заявиха, че предстои среща и с концесионера. Фирмата, която стопанисва плажната ивица, е Сироко ЕООД. Дружеството има договор за концесия с регионалното министерство от 1999 г., като срокът му е 20 години. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още